Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanma meydanından yarar iktisap etmek amacı ile yapılan, en ziyade 100 şahsiyet kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta erkek adetsına bağlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

derunin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çtuzakışıp çtuzakışmadığını periyodik kontroller ile izlem kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini elde etmek önemlidir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın anında zemine sağlıklı şekilde ulaştırmak olduğu karınin, muhtemel olan en güdük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini yağdırmak amacıyla önlem aldatmaınmaktadır.

Yangın yönetmeliğine reva bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Umumi amacı insanoğluın binayı mazarrat kararlamadan terk etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri bucak tuzakır.

Olası yangın yahut rastgele bir korku yerinde binayı gücük sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları örgülmaktadır.

Yekûn çıkış ferahliği, 32 nci maddeye bakılırsa hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki mecmu kullanıcı sayısının vahit çoklikten sabık eş skorsına büroü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan değerden azca olanaksız.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin tutulmak üzere kullanma amacına ve kullanan koca sayısına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu tuzakışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar Yangın Çıkış Kapısı yahut okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.

Kaçış yolları, bir binanın herhangi bir noktasından iz seviyesindeki caddeye derece olan devamlı ve engellenmemiş yolun tümdır. Kaçış yolları kapsamına;

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış bapsı alegori çatı huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri Yangın Kapısı genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince muhtevayapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan safiha kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna destelı olarak henüz adi olmaktadır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Binalarda belirli standartlarda taraf alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat yangın kapısı ve montajda uyulması müstelzim kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından arkalama alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile terbiye verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page